Hangout för tjejer inom IT

Det hade varit fint om vi kunde ägna minst en dag om året åt välgörenhet. Inom ett område vi brinner för och där vi kan lägga vår tid – inte bara pengar.

Framtiden är inom IT och det finns ett problem i att det är alldeles för få tjejer i branschen. Tänk om vi kunde hjälpa t.ex. nyanlända tjejer att komma in i samhället/arbetslivet genom att de känner sig sedda och hörda. Öka självkänslan som leder dem till att utforska och leva ut sina passioner. Det är basic men ett första steg. Tänk om de i efterhand kan säga att förutsättningarna för dem såg dystra ut men att när de fick besöka Uptives kontor började resan. Vi kanske tänder en gnista hos dessa tjejer och inspirerar.

Vi tänker oss en samling/hangout hos oss den 20 mars där vi riktar in oss på årskurserna 6 till 9, så att vi kan inspirera innan de väljer gymnasium och inriktning. Våra kvinnliga kollegor kommer att vara på plats och berätta om sin vardag och i enkla ordalag vad det innebär med alla förkortningar som AR, VR och UX. Vi har fått feedback och idéer från föreningar som Datatjej och Pink Programming – kul att se att det är så många som vill sprida det roliga med programmering till fler. Det verkar också som liknande initiativ, event och t.o.m. läger blir fullsatta vilket är ett gott tecken.

I dagsläget är det bara 18% tjejer som tar examen från IT-program. Det vill vi vara med att ändra på!

Därför skickar vi ut det här till skolor i Göteborgsregionen just nu:

”Vi bjuder in till en kväll fullspäckad med inspiration och gött häng. Vi vill visa hur vi egentligen jobbar i IT-branschen, prata lite om VR, AR och programmering. Tanken är att ge den bästa möjliga introduktionen till vår värld och ge lite värdefulla tips inför framtiden. Vi kommer hålla till på vårt kontor på Lindholmspiren 7. Det kommer bjudas på mat, snacks och dryck. Välkomna!”

Känner du någon som är intresserad av att hjälpa till, ge tips eller bara närvara? Skicka en anmälan isåfall till christian.josefsson@uptive.se, senast den 9 mars.

Uppdateringar om eventet och annat som rör ämnet —> @teamuptive #UptiveITgirls

Artikeln på Linkedin här: https://www.linkedin.com/pulse/hangout-f%C3%B6r-tjejer-inom-christian-josefsson/

# # # # # #

Mar 21, 2018